Zračna luka Rijeka će biti otvorena 24/7

3
pogledi
YouTube

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, donio je Naredbu o vremenu otvorenosti aerodroma, a prema kojoj će za vrijeme radova na Zračnoj luci Franjo Tuđman, od 0 do 24 sata, u sve dane, biti otvorena i Zračna luka Rijeka.

Naredbom se omogućuje nesmetan zrakoplovni promet za vrijeme radova na Zračnoj luci Franjo Tuđman, a koji će trajati sljedeća dva mjeseca.

Naime, Naredbom ministra određuju se vremena otvorenosti aerodroma, a prema Naredbi od 31. listopada 2017. godine, Zračna luka Franjo Tuđman jedina je bila u Hrvatskoj otvorena 24 sata dnevno.

Naredba ministra o vremenu otvorenosti aerodroma donosi se temeljem Zakona o zračnom prometu, dva puta godišnje i to za razdoblje od ožujka do listopada i od listopada do ožujka, odnosno, za ljetni i zimski red letenja, a odnosi se na svih devet zračnih luka u Hrvatskoj.

Od srijede, 4. travnja 2018. godine započinju radovi na dijelu betonskog kolnika uzletno-sletne staze zračne luke Franjo Tuđman. Radovi će se izvoditi noću, nakon završetka redovitog prometa, i tijekom radova uzletno–sletna staza zračne luke bit će zatvorena. Uzletno-sletna staza ponovno će biti otvorena ujutro, prije početka redovitog prometa, tako da navedeni radovi neće ometati redovito odvijanje prometa.

Planirano vrijeme radova je maksimalno 2 mjeseca, a moguće i kraće, ovisno o vremenskim uvjetima.