Vladimir Putin komentirao zračni napad na Siriju

76
pogledi
RIA Novosti Kremlin/AP

Američke, britanske i francuske snage pogodile su Siriju zračnim napadima rano u subotu, kao odgovor na navodni te neutvrđeni napad kemijskim oružjem u Doumi, posljednje uporište terorista u Siriji.

> VIDEO Američke krvopije i slijepi guzosaveznici izvele zračni udar na Siriju

Ruski predsjednik Vladimir Putin oštro je osudio zračne udare.

“Rusija najodlučnije osuđuje napad na Siriju gdje ruski vojnici pomažu legitimnoj vladi u borbi protiv terorizma”, izjavio je ruski predsjednik u priopćenju koje je izdao Kremlin.

Predsjednik Putin također je objavio kako Rusija saziva hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a radi rasprave o agresivnom djelovanju SAD-a i njegovih saveznika u Siriji.

Zapadni udari vođeni su bez pristanka Vijeća sigurnosti UN-a, kršeći Povelju UN-a, norme i načela međunarodnog prava, te predstavljaju čin agresije spram suverene države koja se nalazi u prvim redovima u borbi protiv terorizma, navodi Kremlin.

“Ruski vojni stručnjaci koji su došli na mjesto tog imaginarnog incidenta nisu pronašli nikakav trag korištenja klora ili druge toksične supstance. Nijedan lokalni stanovnik nije potvrdio kemijski napad”, dodao je Putin u izjavi.