Više od 300 šetača se okupilo na prvom ‘Sweet Wine & Walku’ u Bujama

8
pogledi
Foto: PRess (404.agency)

Prvo izdanje ‘Sweet Wine & Walka’ okupilo je u subotu, 14. travnja, više od 300 šetača.

Brojni ljubitelji prirode i aktivnog načina života u ugodnoj šetnji dugoj 7 kilometara imali su priliku zasladiti svoje nepce vinskim biserom Istre, Muškatom momjanskim i ostalim istarskim vinima iz čak četiri poznate vinarije.

Foto: PRess (404.agency)

“Iznimno mi je zadovoljstvo vidjeti ovako veliki odaziv. Ovom smo manifestacijom posjetiteljima htjeli približiti posebnosti Muškata momjanskog te ih podsjetiti na vrijednosti lokalnih namirnica, a sve to u prekrasnoj prirodi sjeverozapadne Istre. Prirodna bogatstva i gostoljubivost lokalnih proizvođača čine ju idealnom destinacijom u svim godišnjim dobima i posebno atraktivnom čak i izvan turističke sezone. Siguran sam da je ovo samo prvi u nizu mnogih budućih izdanja“, izjavio je Valter Bassanese, direktor Turističke zajednice grada Buja.

Prva grupa šetača krenula je u 10 ujutro iz Sv. Maura kod Momjana, gdje su preuzeli svoje torbe s konzumacijskim karticama za degustacije, degustacijskim čašama, vodom i kartom staze. Prva postaja bila je vinski podrum obitelji Sinković, a nakon njega vinarije Kabola, Kozlović i Prelac. Svi koji su se htjeli dodatno zasladiti posjetili su i kušaonicu meda OPG Valenta. Po dolasku kod Momjanskog Kaštela dočekala ih je srednjovjekovna glazba, a zaljubljenici u likovnu umjetnost uživali su u umjetničkim djelima u galeriji Silvije Cindrić. Šetnja je završila zabavom kod vinskog podruma Sinković, uz izvrsna vina, ukusnu hranu, glazbu i ples.

Foto: PRess (404.agency)

Za prvi ‘Sweet Wine & Walk’ tražila se karta više, pa će upravo zato organizatori iduće godine zasigurno povećati broj kotizacija kako bi još više posjetitelja moglo uživati u čarima Istre, Muškata momjanskog te istarskim autentičnim delicijama.

‘Sweet Wine & Walk’ dio je gourmet manifestacija koje organizira klaster Sjeverozapadne Istre, a koje tijekom cijele godine u Istru dovode brojne ljubitelje prirode, dobre hrane i vina.