Strukovnim školama za turističke projekte dodijeljeno 400 tisuća kuna

3
pogledi

U cilju jačanja kompetencija i promocije strukovnih zanimanja, Ministarstvo turizma u 2018. godini srednjim strukovnim i umjetničkim školama dodijelilo je 400 tisuća kuna bespovratnih sredstava za 12 projekata, objavilo je Ministarstvo turizma.

Bespovratne potpore dodijeljene su projektima koji promoviraju novi turistički proizvod temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti (razvoja), pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija i uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, cikloturizam, eno i gastro, i dr.).

Javni poziv za prijave na natječaj bio je otvoren od 30. siječnja do 28. veljače ove godine, a najveći iznos zatraženih i odobrenih sredstava iznosio je 20 tisuća kuna za projekt jednog prijavitelja, tj. jedne škole ili 40 tisuća kuna za projekt jednog prijavitelja u suradnji s jednim ili više partnera, tj. škola. Riječ je o natječaju za koji je Ministarstvo turizma u proteklih devet godina sveukupno izdvojilo 3.568.766 kuna te tako potpomoglo razvoj novih, kreativnih projekata koji su postali konkurentni na tržištu.

Popis svih odabranih projekata