Razvrgnuta teorija zavjere o chemtrailsima

59
pogledi
www.pixbay.com

Znanstveno i prvo službeno recenzirano istraživanje o chemtrailsima objavljeno je u srijedu u časopisu Enviromental Research Letters, te sadrži rezultate koji bi trebali doprinijeti odbacivanju teorije zavjere o tajnom planu uništavanja čovječanstva i smanjenju populacije štetnim kemijskim sastojcima.

Broj pristaša teorije zavjere o masovnom trovanju populacije, hrane i dostupne vodene zalihe otrovnim kemikalijama koje se ispuštaju iz zrakoplova i letjelica proširio se globalno na većinski dio populacije, a u novu su teoriju uključene i svjetske elite, vojska te vladine organizacije.  Broj fotografija ustrajnih tragova na nebu slikanih iz aviona i s kopna te iz svih dijelova svijeta više nije udarna vijest niti nepoznanica, dok se atmosferski znanstvenici bore svim snagama vratiti povjerenje pučanstva i opovrgnuti barem dio tvrdokornih uvjerenja.

Istraživači sa Sveučilišta u Kaliforniji, Carnegie Institucije za znanost i iz neprofitne Near Zero organizacije proveli su ispitivanje na 77 atmosfernih kemičara i geokemičara o prisutnosti dokaza za mlazni otrovni program s ciljem zaprašivanja svijeta te zadobili 76 negativnih odgovora. Koje se tajne kriju u rezultatima 77. znanstvenika koji je naišao na visoke razine atmosferskog barija ondje gdje bi njegova stopa trebala biti niska, javnosti i dalje ostaju nepoznanica.

Kondenzacijski tragovi zrakoplovnih motora ostaju na nebu određeni period vremena, a znanstvenici koji su proveli novu studiju pripisuju ih vodenom isparavanju, povećanom zračnom prometu u posljednjih nekoliko desetljeća, globalnom zatopljenju te klimatskim promjenama.  Za rezultate koji leže u podlozi teorija zavjere i doprinose vjerodostojnosti takvih uvjerenja tvrde da je velikim dijelom potrebno okriviti lošu metodologiju prikupljanja i ispitivanja zagađenih uzoraka, kojom se u svježe primjerke omogućava umješavanje toksičnih supstanca poput preostalih metala u staklenkama bez svjesnog znanja.

 

 

Autor: Danijela Godinić

Izvor: https://geek.hr/znanost/clanak/razvrgnuta-teorija-zavjere-chemtrailsima/#ixzz5AVZ2ZYJQ