Pulski festival svjetlosti ‘Visualia’ održavat će se od 13. do 15. rujna

8
pogledi
Fotografija: Sendi Smoljo (2017.)

Prema riječima direktora Visualia Festivala, Marka Bolkovića, otvoren je poziv mladim, novim umjetnicima i svima koji se tako osjećaju da se prijave i predstave svoje svjetlosne kreacije i umjetničke instalacije povezane sa svjetlom na prvom festivalu svjetla u Hrvatskoj.

“Pokušavamo otvorenim pozivom dati mogućnost svim umjetnicima da sudjeluju, te da njihovi radovi budu predstavljeni širokoj publici u sklopu Visualia Festivala. Prijave su još otvorene, a svi detalji mogu se pronaći na web stranici www.festival-visualia.com. Nadam se da će se uključiti što više mladih umjetnika”, istaknuo je Bolković.

Visualia Festival, koji se od 13. do 15. rujna održava u Puli, prvi je festival svjetla u Hrvatskoj koji predstavlja svu čaroliju i ljepote novih tehnologija i audiovizualnih umjetnosti. Sastavni je dio kulturnih manifestacija grada Pule, a organizira ga Udruga Sonitus u suradnji s Turističkom zajednicom grada te brojnim partnerima. Ciljevi festivala su promicanje modernih radova iz područja audiovizualne umjetnosti te doprinos povećanju kulturnog kapitala, isticanju umjetničkih vrijednosti i postizanju koristi za zajednicu i društvo.