Profesor Chossudovsky predstavio 26 činjenica o ISIL-u koje mediji prešućuju

32
pogledi

Kanadski profesor Michel Chossudovsky, poznati kritičar SAD-a i globalizacije, iznio je mnoge činjenice o navodnom “ratu protiv terorizma” i ISIL-u, koje raskrinkavaju službenu politiku SAD-a i Zapada na Bliskom istoku kao laž.

Prodor brigada ISIL-a (IS-a) u Irak, koji je započeo u srpnju 2014. je dio brižno pripremljene vojno-obavještajne operacije, koju su tajno organizirale i podržavale SAD, NATO i Izrael. Navodni cilj, borba protiv terorizma je izmišljotina. SAD su vodeći državni promicatelj terorizma u svijetu.

SAD i njeni saveznici štite ISIL. Da su SAD doista željele uništiti brigade ISIL-a, mogle su to učiniti u lipnju prošle godine jednostavnim sveobuhvatnim bombardiranjem konvoja ISIL-ovih malih kamiona transportera marke Toyota, kada su ovi prelazili pustinjsku ovlast od Sirije do Iraka.

Ratni pohod SAD -a na Bliskom istoku, kojega glavni mediji nazivaju “humanitarnom akcijom”, u stvarnosti je velika vojna operacija usmjerena protiv Sirije i Iraka i ta je operacija dosada odnijela bezbrojne civile u smrt. Ta operacija ne bi bila moguća bez neprekidne propagande zapadnih medija, koji Obaminu politiku još uvijek predstavljaju kao ‘operaciju za borbu protiv terora’.

26 sljedećih činjenica raskrinkavaju tu veliku laž

1. SAD su podržavale Al-Qaedu i druge organizacije povezane s tom organizacijom još od vremena sovjetskog rata u Afganistanu.
2. U Pakistanu su napravljeni logori CIA-e za obuku islamističkih terorista. U vremenu između 1982 – 1992 CIA je vrbovala oko 35000 džihadista iz 43 države za borbu u Afganistanu. “U novinama posvuda u svijetu, koje su plaćane novcima od CIA-e, izlazili su oglasi u kojima se pozivalo dragovoljce da se priključe džihadu”.
3. Još od vlade američkog predsjednika Ronalda Reagana, Washington je podržavao islamističku terorističku mrežu. SAD je slao oružje za islamističke brigade. To je sve bilo u korist ‘dobre svrhe’, za borbu protiv SSSR-a i promjenu režima, koja je vodila ka svrgavanju sekularne vlade u Afganistanu.
4. Sveučilište Nebraska objavilo je džihadističke školske udžbenike. SAD su dale milijune dolara kako bi obskrbile afganistansku djecu sa školskim udžbenicima koje sadrže slike koje predstvaljaju nasilje i militantnu islamističku ideologiju.
5. Osamu bin Ladena, osnivača Al-Qaede, regrutirala je CIA 1979. godine uoči početka džihadističkog rata u Afganistanu protiv sovjetske vlasti. Bin Laden je tada imao 22 godine i prolazio je vojnu obuku u logoru za uvježbavanje ratne gerilske taktike, logoru kojega je napravila CIA. Al-Qaeda nije odgovorna za napade 11. rujna 2001. Ti su napadi bili
opravdanje za rat protiv Afganistana, pod izlikom kako bi Afganistan podržao državni teror i organizaciju Al-Qaeda. Ti napadi 11. rujna 2001. su bili okvir za koncept američkog “rata protiv terora” po cijelom svijetu.
6. “Islamska država” (IS, ili ISIS, ili ISIL) je prvobitno bila organizacija povezana s Al-Qaedom, a stvorili su je CIA, britanski Mi6, izraelski Mosad, pakistanska obavještajna služba Inter-Services Intelligence (ISI) i obavještajna služba Saudijske Arabije, Maslahat Al Istikhbarat Al Aammah.
7. Brigade ISIL-a sudjelovale su u ustanku protiv Asada u Siriji, ustanku kojega su podržale i pomagale SAD i NATO.
8. Od početka ustanka u Siriji (protiv Asada), u ožujku 2011., NATO i glavno zapovjedništvo turske armije vrbovali su plaćenike za ISIL i Frontu Al-Nusrah (podružnica Al-Qaede u Siriji). Prema izvorima izraelskih tajnih službi ta inicijativa sastojala se u tome da se vrbuje tisuće muslimanskih dragovoljaca iz zemalja Bliskog i Srednjeg istoka, te da se bore na strani sirijskih pobunjenika. Turska vojska imala je zadatak ovim dragovoljcima dati utočište na raspolaganje, vojno ih obučiti i osigurati im siguran ulazak u Siriju.
9. U redovima ISIL-a nalaze se također pripadnici zapadnih specijalnih postrojbi i tajnih službi. Britanske specijalne postrojbe i pripadnici obavještajne službe MI6 pomagali su u obučavanju džihadističkih pobunjenika u Siriji.
10. Zapadni vojni stručnjaci na platnim listama Pentagona podučavali su teroriste u rukovanju s kemijskim oružjem. Navod iz jednog izvješća sa CNN-a od 9. prosinca 2013: “SAD i nekoliko njenih europskih saveznika platili su velike zapadne firme koje proizvode oružje i vojnu opremu, da poduče sirijske pobunjenike kako da štite skladišta kemijskog oružja” – izjavili su jedan visoki dužnosnik američke vlade i nekoliko visokih diplomata novinarima emisije CNN Sunday.
11. Odsjecanje glava koje vrše pripadnici ISIL-a dio su programa za obuku terorista koji podržavaju SAD u Saudijskoj Arabiji i Kataru.
12. Američki saveznici (na Bliskom istoku), vrbovali su također mnoge kriminalce za postrojbe ISIL-a. Mnogi od tih kriminalaca pušteni su iz saudijskih zatvora pod uvjetom da se priključe postrojbama ISIL-a. Među njima ima također i onih kriminalaca koji su bili osuđeni na smrt.
13. Izrael je vojno podržavao postrojbe ISIL-a i Al-Nusraha s golanske visoravni. Džihadistički borci sastajali su se sa časnicima izraelske vojske i s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom. Vodeći izraelski vojni krugovi prešutno su priznali kako “Izrael pomaže svjetske džihadistički elemente u Siriji” (ISIL i Al-Nusrah).
14. Borci IS/ISIL-a su vojnici zapadnog vojnog saveza. Njihov zadatak sastoji se u tome da u interesu svojih američkih pomagača siju kaos, užas i razaranje u Siriji i Iraku.
15. Američki senator John McCain sastajao se sa džihadističkim teroristima u Siriji.
16. U okviru sadašnje ‘borbe protiv terorizma’, SAD i NATO navodno bombardiraju postrojbe IS-a/ISIL-a. Ali u stvarnosti ISIL i dalje potajno dobiva vojnu pomoć od SAD-a i njegovih saveznika.
17. Zračni napadi SAD-a i njegovih saveznika nisu usmjereni protiv ISIL-a, već imaju za cilj razoriti infrastrukturu, tvornice i rafinerije nafte u Iraku i Siriji.
18. Kalifat koji propagira ISIL je već dugo vremena dio vanjskopolitičke agende SAD-a, čiji je cilj uništenje Iraka i Sirije i stvaranje novih teritorija; islamskog sunitskog kalifata, šijitske arapske republike i republike Kurdistan.
19. Rat protiv terorizma po cijelom svijetu predstvalja se kao “sukob civilizacija”, rat između različitih sukobljenih kultura i religija. Međutim, u stvarnosti se radi o osvajačkom ratu koji ima sasvim određene strateške i gospodarske ciljeve.
20. Terorističke brigade Al Qaede, kojima pomaže SAD, a tajno im pomažu i zapadne obavještajne službe, aktivne su također i u Maliju, Nigeru, Srednjoafričkoj republici, Somaliji i Jemenu. Ove različite organizacije koje su sve povezane sa Al Qaedom na Bliskom i Srednjem istoku, u Africi južno od Sahare i u Aziji, aktivne su podružnice tajnih službi, a sve njih podržava CIA.
21. Boko Haram u Nigeriji, Al-Šabab u Somaliji, Libijska islamska borbena skupina (LIFG) – koju je podržao NATO 2011. (u tijeku revolucije u Libiji), Al-Qaeda u islamskim državama Magreba (AQIM), Jemaah Islamiyah u Indoneziji, kao i druge skupine povezane sa Al-Qaedom – sve njih podržavanju i pomažu zapadne tajne obavještajne službe.
22. SAD podržavaju također i terorističke organizacije u autonomnoj ujgurskoj (većinski muslimanskoj) regiji Xinjiang u Kini, koje su također povezane sa Al-Qaedom. Na ovaj način Zapad želi destabiliziratui Kinu. Pripadmici ISIL-a su obučavali kineske (ujgurske) džihadiste za izvođenje terorističkih napada u Kini. Proklamirani cilj ujgurskih džihadista (koji služe interesima SAD-a), je uspostavljanje islamskog kalifata u zapadnoj Kini.
23. Iako su SAD stvarni “arhitekti” ISIL-a (IS-a), Obama vidi svoju “svetu dužnost” u tome da “štiti Ameriku od terorističkih napada ISIL-a”.
24. Navodna opasnost, koja prijeti od takozvanog terora u vlastitoj kući (homegrown terror), dakle od terorista, koja žive u svakoj od zemalja koje su postavljene kao cilj napada, pa se onda radikalizirajuc -bzapravo je izmišljotina. Tu laž šire zapadne vlade i glavni medijim kako bi ograničili slobodu i smanjili građanska i druga prava, te tako stvorili policijsku državu. Teroristički napadi navodnih džihadista i odgovarajuća upozorenja od terorističikh napada su svi, bez izuzetaka, inscenirani i s njima upravlja netko drugi. Ti napadi služe kako bi se stvorila atmosfera straha i zastrašivanja. Na drugoj strani – uhićenja, sudski procesi i presude “islamskim teroristima” daju legitimaciju službi za zaštitu poretka u SAD-u i njenom kaznenom i sigurnosnom aparatu, koji se sve više militarizira. U konačnici, na ovaj se način želi uvjeriti milijune Amerikanaca kako neprijatelj predstavlja stvarnu opasnost, te da američka vlada štiti živote svojih građana.
25. Ofenziva za borbu protiv terorizma, odnosno protiv ISIL-a (IS-a), dovela je do
demonizacije muslimana, koji su u očima zapadne javnosti sve više izjedančavaju sa džihadistima.
26. Svatko tko stavlja u pitanje “rat protiv terora” bit će i sam osumnjičen da je “terorist” i može biti kažnjen po zakonima protiv terorizma. Ovaj rat protiv terora ima za ultimativni cilj podjarmljivanje građana i depolitizaciju socijalnog života u SAD-u. Ljude treba spriječiti da razmišljaju samostalno i da nude alternativne koncepte, da analiziraju činjenice i da postave u pitanje legitimaciju inkvizitorskog društvenog poretka s kojim vlada Amerika.

Obamina vlada je s podrškom svojih saveznika progurala đavolji konsenzus u kojemu sudjeluje i Vijeće sigurnosti UN-a. Zapadni mediji su preuzeli taj konsenzus; oni predstavljaju ISIL kao neovisnu organizaciju, kao vanjskog neprijatelja koji prijeti zapadnom svijetu. Velika laž tako postaje istinom. Ali ona se mora raskrinkati kao laž. Jer istina je ipak snažno oružje.

Autor: Čitatelj portala Nezavisni.hr

(info.kopp, globalresearch.ca, ibtimes.co.uk)