Predsjednik Vlade izrazio sućut Edouardu Philippeu

55
pogledi
https://www.nytimes.com/2018/03/23/world/europe/france-trebes-attack.html

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut predsjedniku Vlade Francuske Republike, Edouardu Philippeu.

Podsjećamo, napadač koji se deklarirao kao pripadnik Islamske države zarobio je taoce u supermarketu u gradu Trebesu blizu Monteplliera. Redouane Lkadim, dvadeset šestogodišnjak koji je živio u susjednom gradu Carcassone poznat je policiji otprije kao sitni kriminalac i diler. Otmičar je izveo tri napada u Caracassonneu i Trebesu, na jugu Francuske, a zatim je  u ubijen u napadu snaga reda u supermarketu u Trebesu, objavili su izvori bliski istrazi, prenosi AFP.

U priopćenju se naglašava kako Hrvatska žestoko osuđuje svaki teroristički čin kao nasilje koje se provodi nad nevinim žrtvama. Plenković je izrazio potporu obiteljima stradalih, u kojoj stoji:

„Poštovani gospodine predsjedniče Vlade,

S dubokim sam žaljenjem primio vijest o talačkoj krizi u gradu Trebesu, u kojoj je, nažalost, bilo žrtava.

Republika Hrvatska oštro osuđuje terorizam i odlučna je u borbi protiv bezumnog nasilja koje zadire u  temelje modernog demokratskog društva.

Primite izraze naše najiskrenije sućuti, naše misli su s Vama, obiteljima stradalih te svih građana koje je taj tragičan čin pogodio.“