Pokrenuta internetska stranica Udruženja proizvođača piva, slada i hmelja HGK

12
pogledi
Preslika

Domaća pivarska industrija stabilna je i prosperitetna industrija te predstavlja vitalni čimbenik nacionalnoga gospodarstva. Izravno i neizravno u sektoru je stvoreno 4,2 milijarde bruto dodane vrijednosti, što predstavlja 1,8 posto hrvatskog BDP-a. Znatan je i doprinos hrvatskom gospodarstvu u pogledu broja zaposlenih. U svim granama pivarske industrije zaposleno je više od 23 000 ljudi, što znači da je na svako radno mjesto u sektoru još 12 do 13 radnih mjesta neizravno stvoreno u ostatku gospodarstva.

U povodu tih podataka, otvorena je internetska stranica udruzenjepivara.hr koja će unutar pet kategorija donositi aktualne i zanimljive informacije o hrvatskoj i europskoj pivarskoj industriji, zdravstvenim učincima umjerene konzumacije piva, kao i novosti vezane uz aktualnu društveno odgovornu kampanju Udruženja “Uključi savjest – ponekad djeci treba reći ne”.

“Iznimno smo ponosni što smo kao predstavnici pivarske industrije u Hrvatskoj pokrenuli stranicu koja će na jednome mjestu donositi informacije o aktualnim aktivnostima Udruženja te domaćoj i europskoj pivarskoj sceni kao i znanstvene tekstove koji govore u prilog umjerenoj konzumaciji piva za zdravlje. Cilj nam je kvalitetnim i aktualnim sadržajem podignuti svijest o važnosti domaće pivarske industrije za cjelokupno gospodarstvo, ali također biti vodeći glas odgovorne i umjerene konzumacije piva. Nadamo se da će korisnici na našoj stranici pronaći sve potrebne informacije, a mi ćemo je nastaviti obogaćivati relevantnim sadržajem i novostima iz svijeta piva”, istaknuo je povodom predstavljanja službene internetske stranice Udruženje proizvođača piva, slada i hmelja Hrvatske gospodarske komore, Pero Ivanković, predsjednik Udruženja.