‘Plavi planet’ s Davidom Attenboroughom na HRT-u

6
pogledi
Foto: Hrvatska radiotelevizija, Komunikacije

Hrvatska radiotelevizija (HRT) na Drugome programu Hrvatske televizije od subote, 7. travnja s očekivanim početkom u 20.05 sati, prikazuje dokumentarnu seriju BBC-a “Plavi planet 2” (eng. Blue Planet 2).

U sedam nastavaka serija pruža vrhunsko filmsko iskustvo i vodi gledatelje u čarobnu pustolovinu kroz najveće, ali i najslabije istraženo područje našega planeta – oceane.

U prvome nastavku pod naslovom “Jedan ocean” gledatelji će imati prigodu vidjeti kako su sva bića na Zemlji na milosti oceana i njegove životvorne moći jer je ocean svjetski aparat za održavanje života. U drugome nastavku pod naslovom “Dubina” doznat ćemo kako životinje opstaju u dubini oceana u kojemu su uvjeti veoma nepogodni za opstanak. Treći nastavak “Koraljni grebeni” gledatelje uvodi u vrtlog energije i šarenilo boja. Koraljni grebeni, naime, podsjećaju na kaotični velegrad, pa će gledatelji moći pratiti kako se vrste bore za svoje mjesto u najnaseljenijemu mjestu u oceanu.

Nastavak “Veliko plavetnilo” prikazat će pučinu oceana koji je nepregledna morska pustinja, a taj zahtjevni okoliš od životinja traži vrhunsku izdržljivost i inteligenciju, a u nastavku “Zelena mora” gledatelji će vidjeti čaroban svijet u kojemu žive morska stvorenja – impozantne prašume i prostrane ravnice prekrivene morskim cvjetnicama. Nastavak pod naslovom “Obale” gledatelje će upoznati s bojnim poljem, jer kako bi opstale na crti bojišta koja razdvaja dva vrlo različita svijeta, životinje moraju biti otporne, ali i dosjetljive.