Osnovana Grupacija malih nezavisnih pivovara HGK

17
pogledi
Fotografija: HGK

U srijedu, 21. ožujka, predstavljena je Grupacija malih nezavisnih pivovara, koja će djelovati unutar Udruženja proizvođača piva, slada i hmelja Hrvatske gospodarske komore (HGK).

“Osnovni makroekonomski pokazatelji tržišta piva , kao i rastući trendovi aktivnih pivovara te njihov socioekonomski doprinos gospodarstvu, dokaz su da je industrija piva u EU i Hrvatskoj stabilna, jaka i prosperitetna industrija koja pruža siguran temelj za daljnji razvoj pivarstva i ostalih povezanih djelatnosti”, istaknuo je Krešo Marić, voditelj novoosnovane Grupacije.

Marić je i voditelj proizvodnje Pivovare Daruvar, a na čelo Grupacije kao njegovi zamjenici izabrani su i Nensi Vojsković Mijatović, direktorica proizvodnje i kvalitete Istarske pivovare te Davor Simičić, direktor i suvlasnik pivovare Varionica

“Glavni interesi Grupacije su zaštita interesa industrije piva Hrvatske pred nacionalnim i međunarodnim organizacijama kroz promoviranje tradicionalne, zanatske proizvodnje, podizanje svijesti potrošača o raznovrsnosti piva i podizanje imidža kategorije piva. Osnivanje i aktivan rad Grupacije malih nezavisnih pivovara doprinijet će nastavku uspješnog 27-godišnjeg rada Udruženja proizvođača piva, slada i hmelja unutar HGK”, naglasio je Marić.

Članovi Grupacije malih nezavisnih pivovara poručuju kako im je cilj da zajedničkim radom dodatno doprinesu razvoju kategorije piva, generiraju razvoj malog i srednjeg poduzetništva u zemlji te obogate turističku ponudu i preferencije potrošača inovativnim i raznolikim proizvodima, zaključuje se u priopćenju HGK.