NOVE PRILIKE ZA HRVATSKE PODUZETNIKE: HGK otvara Ured u Mostaru

9
pogledi
pixabay.com
U organizaciji HGK, hrvatski poduzetnici i obrtnici imat će trajnu potporu za participaciju na svim relevantnim sajmovima na tržištu BiH. Proizvođači jedinstvenih i autentičnih tradicionalnih proizvoda odsad će se za sve konzultacije moći javiti u novi HGK Ured u Mostaru.

Hrvatska gospodarska komora otvorit će Ured u Mostaru 9. travnja 2018. u sklopu Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine. Sve više hrvatskih poduzeća prisutno je na stranim tržištima, a ovim potezom, priopćavaju iz HGK, komora namjerava posredovati i pomoći domaćim poduzetnicima da unaprijede svoje poslovanje i na području BiH.

U organizaciji HGK, hrvatski poduzetnici i obrtnici nerijetko imaju priliku sudjelovati na svim važnijim sajmovima i prezentirati jedinstvenu autohtonu ponudu stranim kupcima. S obzirom na sve učestaliju prisutnost na tržištu u BiH, Hrvatska Gospodarska komora namjerava proširiti inicijative kako bi ne samo pomogla domaćim tvrtkama, već i omogućila participaciju stranim poduzećima na našim domaćim tržištima.

Hrvatske tvrtke već su dugo prisutne na tržištu BiH i tu se osjećaju kao doma, na nama je da kroz komorske sustave lobiramo da im se poslovanje dodatno olakša i da im pomognemo oko izazova s kojima se susreću. Želja nam je da kroz rad ovog Ureda pomognemo i lokalnim tvrtkama koje žele ući na hrvatsko tržište i jedinstveno tržište EU od 500 milijuna ljudi“, poručio je predsjednik HGK Luka Burilović, dodavši da je otvaranje Ureda još je jedan korak prema jačanju izvozne orijentacije hrvatskog gospodarstva i dugoročno održivog gospodarskog rasta.

Na svečanom prijemu povodom otvorenja prisutnima će se obratiti predsjednik HGK Luka Burilović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, član Predsjedništva BiH Dragan Čović i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Burilović će, stoji u priopćenju, posjetiti i Mostarski sajam gospodarstva koji se održava od 10. do 14. travnja. Na njemu će ove godine uz potporu HGK izlagati dvadesetak hrvatskih kompanija iz raznih sektora, a ponovno će se predstaviti i vinari okupljeni pod brendom Vina Croatia – vina mosaica. U sklopu sajma održat će se i konferencija Foruma gospodarskih komora jadransko-jonskog područja koja će se baviti regionalnim izazovima budućnosti, poput energetike i digitalizacije.