Neno Belan i Singrlice zaključit će Samoborski proljetni festival

60
pogledi
Samoborski proljetni sajam kojemu je cilj promocija autohtonih gastronomskih proizvoda, starih zanata, izvornih suvenira i vina održat će se 24. i 25. ožujka na središnjem samoborskom Trgu kralja Tomislava.

 

Ovogodišnji sajam zatvorit će svoja vrata u velikom stilu. Osim raznolikom etno gastronomskom ponudom, prezentiranjem bogate kulturalne baštine te tradicionalnih i autohtonih zanata, oduševit će posjetitelje koncertom dvostruko Porinom nagrađenih Singrlica. U nedjelju, 25. ožujka, Trg kralja Tomislava spektakularno će se transformirati u glazbenu pozornicu, a atmosferu će dodatno začiniti posebni gost iznenađenja, estradna zvijezda, Neno Belan.

Ženski vokalni anasambl Singrlice njeguje hrvatsku ento glazbu kroz autorski pristup u izvođenju izvornih tradicijskih napjeva te pružaju jedinstven doživljaj putovanja glazbe kroz vrijeme i prikazuju kako bi tradicionalan napjev zvučao da je skladan u suvremeno doba. Stoga ne čudi da je zanimljiva kombinacija Singrlica i vrhunskog izvođača, autora i kompozitora Nene Belana idealna za jednu takvu manifestaciju koja njeguje stare običaje i folklor koji su nezaobilazni dio kulturnog turizma.

Sve zaljubljenike u gastrodelicije očekuje posebno iznenađenje. Sajam će biti upotpunjen samo najboljim od Samoborskih obrtnika i OPG-ova, a nepce će zasladiti raznim vrstama domaće salame, muštarde, meda, bermeta i voćnih rakija, a tu su naravno i neizostavne slavne samoborske kremšnite.

Ako tražite zanimaciju za vikend, učinite Samobor primarnom destinacijom. Povodom 14. Samoborskog proljetnog sajma organizirani su brojni atraktivni sadržaji. Posjetitelji će pronaći razonodu u  Danu otvorenih vrata udruge Zlatna šajba, promociji suvenira te drevnih i umjetničkih zanata, a svakako ćete imati priliku kušati vino i brojne poslastice samoborskih gospodarstvenika. Kompletna organizacija obiteljski je orijentirana, stoga će vaši mališani imati mogućnost sudjelovati u Dječjem proljetnom sajmu samoborskih osnovnoškolaca.