Licemjerne investicije Zaklade ‘Bill and Melinda Gates’

13
pogledi
Fotografija: bellanaija.com
Zaklada ‘Bill & Melinda Gates’ objavila je na svojoj internet stranici kako se zalaže za pomaganje ljudima da vode zdrav život.

Dok s jedne strane sudjeluju u promoviranju industrije GM proizvoda i Monsanta te dozvoljavaju da se prošire svijetom, s druge strane krivi su za zločine protiv čovječanstva i same prirode.

Najnovije analize, prema pisanju ‘Mother Jones’, otkrivaju kako se dio od Zaklade investira u neke drugačije ciljeve. Analizirajući poreznu prijavu, otkrilo se na opće iznenađenje kako dio novca ide u – privatni zatvor. Investicija od 2,2 milijuna dolara uložila se u zatvor ‘GEO grupe’, koja je optužena za kršenje ljudskih prava.

Sudeći prema pisanju ‘Palm Beach Posta’, Geo grupa ima čitav jedan popis incidenata pranja novca u svojim privatnim zatvorima. Država Texas čak je otkazala ugovor s GEO grupom u vrijednosti od 8 milijuna dolara, zbog maloljetničkog zatvora u kojem je pronađen ljudski izmet na zidovima i podovima. Ti su zatvori imali zaključane izlaze za slučaj nužde te su korišteni suzavci protiv maloljetnika.

“GEO grupa svjesno je izlagala radnike visokom riziku od ozljeda i pogibelji, zakazujući u pogledu provedbe mjera sigurnosti svojih zaposlenika”, rekao je Clyde Payne, direktor OSHA-e (Uprava zaštite na radu).

Mother Jones je također otkrila kako je Zaklada Bill & Mellinda Gates uložila 2,4 milijuna dolara u ‘G4S’, tvrtku iz Velike Britanije koja posluje s maloljetničkim zatvorima. ‘G4S’ je imala i skandale vezane za smrt i zlostavljanje djece, izvjestili su BBC i The Guardian.
DynCorp (pružatelj usluga za NSA i FBI) također je zaprimio donaciju od 2,5 milijuna dolara, pogodite od koga, iako su dugi niz godina poznati po nizu skandala. Jedan od najpoznatiji skandala je i sudjelovanje u seksualnom ropstvu, 1999. u Bosni, u kojem su zaposlenici DynCorp-a optuženi za seksualne odnose i povođenje maloljetnih curica mlađih od 12 godina.