Hrvatska preokretom preko Srbije za finale Europskoga kupa

4
pogledi
FOTO: HVS.hr

Nrvatska vaterpolska reprezentacija pred punim tribinama riječkoga bazena na Kantridi velikim je preokretom pobijedila reprezentaciju Srbije rezultatom 8-7 (1-3, 0-1, 3-1, 4-2).

Nakon dvije četvrtine reprezentacija Srbije imala je prednost 4-1, no u drugom dijelu uslijedilo je buđenje naših vaterpolista koji su u trećoj i četvrtoj četvrtini primili samo tri, a postigli sedam pogodaka.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Loren Fatović je s tri gola, dva pogotka postigao je Ante Vukičević, a po jedan Luka Lončar, Maro Joković i Josip Vrlić. Kod Srbije najefikasniji je s tri pogotka bio Filip Filipović, dva gola postigao je Duško Pijetlović, a po jedan Dušan Mandić i Miloš Ćuk.

Hrvatska je s tri pobjede i devet bodova osvojila prvo mjesto u skupini B, ispred Srbije sa šest bodova, Crne Gore s tri i Francuske bez boodova. U skupini A Italija je sa 10-7 pobijedila Grčku, ali je zbog poraza u međusobnom dvoboju ostala na drugom mjestu, bez obzira na ishod dvoboja Španjolske i Mađarske u kojem Španjolci mogu i izgubiti, ali će ostati prvi.

Hrvatska će u nedjeljnom finalu, u 20.30 sati, igrati protiv Španjolske, dok će Srbija u 19 sati igrati za 3. mjesto protiv Italije.