Glasnogovornica udruge ‘Hrabro dijete’ ide u zatvor zbog trošenja novca prikupljenog za Noru

357
pogledi
Preslika YouTube

Đurđa Siladi, koja se za vrijeme humanitarne akcije prikupljanja pomoći za tada teško bolesnu djevojčicu Noru Šitum predstavljala kao glasnogovornica udruge Hrabro dijete, osuđena je na osam mjeseci zatvora bezuvjetno zbog nenamjenskog trošenja novca prikupljenog za malu Noru, piše Jutarnji.hr.

Đurđa Siladi već je ranije bila osuđena na uvjetnu kaznu zbog slučaja utaje i pronevjere novca, te zbog ponavljanja sličnog nedjela ovaj puta ide u zatvor. Za razliku od njezinog supruga Željka Siladija, isto proglašenog krivim u ‘slučaju Šitum’, koji je također dobio osam mjeseci zatvora, neće ih odslužiti ukoliko u iduće dvije godine ne ponovi isto kazneno djelo.

Željko Siladi direktor je tvrtke Radio Psunj, koja je vlasnik Radija Nova Gradiška, na kojem njegova supruga radi kao glavna urednica. Upravo za poslovanje tog radija potrošili su 5280 kanadskih dolara (oko 30 tisuća kuna), presudio je Općinski sud u Slavonskom Brodu, koje je jedan kanadski Hrvat uplatio za potrebe liječenja Nore, zaključuje Jutarnji.hr.