FOTO Stanovnici Maksimira konačno dočekali prve proljetne zrake sunca

51
pogledi

Životinje nisu velika gunđala kad su vremenske neprilike u pitanju, većina ih se veseli proljetnom suncu. Najviše u njegovim prvim toplim zrakama uživaju životinje koje u Zoološkom vrtu grada Zagreba u šali nazivaju ‘ljetnim tipovima’; šumske sitatunge, languri, ptice i vodenkonj.

Kako bi i ljude potaknuli na boravak na otvorenom, u Vrtu pripremaju mnoge zanimljive priče za prvi proljetni vikend ove godine. Timaritelji pričaju – tradicionalni je edukacijski program koji spaja zaljubljenike u životinje. S jedne su strane oni koji se o njima svakodnevno brinu, a s druge oni koji o životinjama žele doznati više iz prve ruke. Timaritelji posjetiteljima Zoološkog vrta otkrivaju tajne afričkih lavova, crvenih pandi, merkata, lemura i tapira.

U Edukativnom kutku budući će prirodoslovci moći istraživati raznovrsne preparate.
Zahvaljujući javnim hranjenjima posjetitelji mogu vidjeti kakve su životinje kad se prime jela. Posebno su zanimljivi pelikani i kapucini.

I dok većina životinja proljeće voli zbog topline, neke ga vole staviti i pod zub. Naime, cvijeće je na jelovniku zlatnih letaša, kornjaša i kubanskog stjenjačkog legvana. Čime se hrane ostali stanovnici maksimirske šume, posjetitelji će moći doznati na Slasnoj radionici. Tamo će s edukatorima moći izrađivati i poslastice za životinje.

Novi jelovnik po mjeri ljudskog nepca kreirao je restoran Zoološkog vrta Kod morskog lava. Temelj za jelovnik bile su zagrebačka te kuhinja kontinentalnog dijela zemlje, a posebna je pozornost pridana jelima omiljenima kod djece.

U nedjelju se održava Zoo maraton. Nagradni je to natječaj za obitelji koje zaista znaju uživati u društvu životinja. Tri obitelji koje provedu najviše vremena u Zoološkom vrtu, osvojit će jednodnevne obiteljske ulaznice. (Prorsus komunikacije)