ĆORIĆ UZVRAĆA UDARAC: Poslao zahtjev Ministarstvu uprave

35
pogledi
Fotografija: Nenad Unukić (arhiva)
Nakon što je na sjednici održanoj u prošlu subotu, 24. ožujka, odlukom predsjedništva isključen iz stranke, sada već bivši član HSP AS Pero Ćorić, poslao je 26.03.2018. Ministarstvu uprave zahtjev za službenim daljnjim postupanjem.

Kako tvrdi, sjednicu je napustio iz razloga što se malim brojem članova Predsjedništva i neinformiranim dužnosnicima manipuliralo točkom 2., koja se tiče usvajanja Financijskog izvješća za 2017 godinu. O događajima koji su vodili isključenju Ćorić namjerava izvjestiti na konferenciji za javnost, koju planira održati nakon Uskrsa u Zagrebu.

Podsjećamo, nakon demonstrativnog Ćorićevog napuštanja sjednice, predsjedništvo HSP AS podnijelo je prijavu sudu stranke, nakon čega je usvojen prijedlog za isključenjem Ćorića.

BIVŠI ČLAN HSP AS PERO ĆORIĆ ZA MEDIJE: Ne može me se smijeniti bez da se o tome očituje Predsjedništvo i Časni sud koji broji pet članova

U priopćenju za medije, koje prenosimo u cijelosti, Ćorić zahtjeva daljnje korake:

„Ne želeći zamarati javnost unutarstranačkim borbama, imamo potrebu dostaviti Vam Zahtjev za službenim postupanjem koji je poslan Ministarstvu uprave na postupanje dana 26.03.2018. elektronskim putem, a poštanskom preporukom dana 27.03.2018. Iako nisam zaprimio nikakvu službenu zabilješku niti obavijest o pokretanju stegovnog postupka ili nešto slično.

Moje napuštanje sjednice bilo je izričito iz razloga jer se nazočnim malim brojem članova Predsjedništva, a očigledno nedovoljno informiranim manipuliralo s točkom 2 gdje je bilo predloženo usvajanje Financijskog izvješća za 2017. godinu. Navedeno izvješće je sačinio knjigovodstveni servis  s kojim smo raskinuli ugovor dana 01.03.2018., a uredno je predano u FINA-u dana 28.02.2018. Sukladno zakonskoj obvezi navedeno izvješće koje je potpisao predsjednik stranke objavljeno je na našoj web stranici istoga dana do ponoći gdje ga se može pogledati i danas kada uđete pod link Stranka-financijski izvještaji ili pri dnu web stranice www.hspas.hr. Ono je sačinjeno na način da čaša može biti do pola puna ili do pola prazna. Predsjednik stranke je učinio prekršaj jer je navedeno financijsko izvješće na vrijeme dostavljeno institucijama i objavljeno na službenoj stranici, a da o istome nije raspravljalo ni jedno stranačko tijelo. Još gora situacija je da je ovo izvješće bilo na usvajanju na ovoj sjednici očigledno u svrhu manipulacije neinformiranim dužnosnicima. U raspravi bez svrhe i razloga s paušalnim prijedlozima nisam želio sudjelovati.

Ukazujem na činjenicu da na našoj web stranici imate važeći Statut stranke, koji jasno propisuje u članku 68. temeljem kojega jedino glavni tajnik može organizirati i voditi telefonsku sjednicu Predsjedništva, te prema članku 70. gdje daje tumačenje vezano za primjenu i provođenje Statuta. Forma telefonske sjednice Časnog suda ne postoji, a posebice ne model gdje se članove Časnog suda u noćnim satima obilazi po Hrvatskoj, i od njih iznuđuju potpisi. Domoljubno i desno okupljanje političkih stranaka, udruga i istaknutih pojedinaca s ciljem stvaranja desnog bloka za sve nadolazeće izbore bez obzira na sva događanja idu svojim tijekom. Temeljna sastavnica navedenog okupljanja jeste i ostaje HSP AS.

O svemu navedenom progovorit ćemo na konferenciji za medije koja će biti vrlo brzo iza Uskrsa sazvana u Zagrebu, a zatim i diljem Hrvatske kako bi se odaslao javni apel daljnjem snaženju i jačanju. Na istome će sudjelovati legalno izabrani stranački dužnosnici HSP AS te vijećnici izabrani na prošlim lokalnim izborima od Iloka, Lovasa, Virovitice, Malog Bukovca… preko Siska, Petrinje, Gospića… do Dubrovnika.“