BEST HOTEL BARMEN Imperial Rab i Valamar Riviera imaju najbolje hotelske barmene

8
pogledi
Fotografija valamar-riviera.com (PRess)

Hotel Valamar Diamant je u petak, 6. travnja, bio domaćin prvom natjecanju barmena koji rade u hotelskim barovima i koje je okupilo više od 30 barmena iz svih regija Hrvatske.

Natjecanje ‘Best hotel barmen’ je održano u organizaciji Hrvatske Sekcije Barmena pri Udruzi poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske. Valamar Riviera, jedan od glavnih pokrovitelja natjecanja, imala je čak 15 predstavnika iz Poreča, Rapca i Dubrovnika.

Domaći su barmeni kreativnost i maštu odmjeravali u dvije kategorije, ‘After dinner cocktails’ i ‘Long drink’, a suci su posebno bodovali i stručni rad u svakoj kategoriji te su na temelju vještina i prezentacije odlučili pobjednike.

Najbolji hotelski barmen u kategoriji ‘After dinner cocktails’ je Luka Faflja (Imperial – Rab), drugo je mjesto osvojio njegov kolega Dominik Šanko, dok se na trećem mjestu smjestio Nino Karlovčec (Valamar Riviera). Najbolja u stručnom radu je Mišela Leskovar.

Pobjednik u kategoriji ‘Long drink’ je Valamarov barmen Alen Muratović, a drugo i treće mjesto osvojili su kolege iz Imperiala Rab – Luka Faflja i Marko Dumičić. Ekstra bodove za stručni rad dobila je Iva Dumičić (Imperial Rab).

Organizatorica natjecanja, Dragana Franković, voditeljica hrane i pića u Valamar Family Life Bellevue Resortu i predsjednica Hrvatske sekcije barmena tom je prigodom istaknula kako se nada da će ovakvo odmjeravanje snaga postati tradicija.

“Više od 30 mladih ljudi, uistinu majstora svoje struke, pokazali su ne samo iznimnu vještinu i talent koji posjeduju, već i velik trud i napore koje ulažu i oni i kompanije u kojima rade kako bi postali najbolji i gostima pružili nezaboravno iskustvo boravka u hotelu. Jer, i okusi su dio „razglednice“ koje gost nosi pri povratku kući, što je ujedno i velika čast i priznanje svima nama koji radimo u ovoj struci. Iskrene čestitke pobjednicima”, zaključila je Dragana Franković.