Aleister Crowley, deklarirani sotonist i pedofil, začetnik New age-a

20
pogledi
Fotografija: vademedium.wordpress.com

Aleister Crowley, pravim imenom Alexander Edward Crowley, engleski književnik, okultist, astrolog i sotonist, rođen je 12. listopada 1875, a umro 01. prosinca 1947.

Bio je pripadnik nekoliko okultnih organizacija (iz svake je bio izbačen), a smatra se osnivačem modernog sotonizma, iako određene grupacije sotonista to opovrgavaju. Također je poznat pod sinoninima ‘Frater Perdurabo’ i ‘Velika zvijer 666’. Neki ga smatraju najvećim magom modernog doba, drugi notornim kriminalcem i ovisnikom, treći luđakom, a najbliže istini je da je bio pomalo od svega toga.

Rodio se u obitelji koja je pripadala kršćanskoj sekti Plymouth bratstva, ali još kao mlad zbog iznenadne smrti svoga oca udaljio se od religijskih uvjerenja svojih roditelja. Osnivač je religije nazvane ‘Theleme’, čiji zakon je ‘Čini što te volja’. Oni koji taj Zakon proučavaju i provode obično se nazivaju Thelemiti. Napisao je i “Knjigu zakona” koju mu je, kako tvrdi, izdiktirao neki entiet imenom Aiwass, koji se pojavio nakon prizivanja egipatskog boga Hora.

Već u ranim godinama razvijen mu je seksualni nagon te djevičanstvo gubi u 14. godini s jednom od obiteljskih sluškinja na krevetu vlastite majke. Sobarica biva otpuštena, a Crowley postaje ‘kućni pijanac’. Tri godine kasnije zarazio se gonorejom od jedne lokalne prostitutke.

Sa 23 godine pridružuje se sotonističkoj organizaciji ‘Hermetički red Zlatne zore’ koja prestaje postojati 1903. godine. Danas postoje dvije organizacije koje su sljedbenici tog reda, a to su ‘Stella Matutina’ i ‘Alpha i Omega’. Osnivači Zlatne zore bili su slobodni zidari William R. Woodman, William W. Westcott i S. L. MacGregor Mathers. U osnovi Zlatne zore krila se kabala. Međutim, pored kabale, sadržavala je i učenje o tarotu, astrologiji, alkemiji, proricanju, ali i o filozofskom stavu prema magiji i ritualima. Crowley biva izbačen iz Zlatne zore te postoji više teorija zbog čega. Osim nesuglasica sa osnivačima, jedan od razloga bila je i njegova otvorena sklonost homoseksualnosti. Iako se u Zlatnoj zori nisu protivili homoseksualizmu, tu su tajnu htjeli čuvati unutar svoga reda.

“Nisam se htio zadovoljiti samo vjerujući u Sotonu, htio sam biti njegov vjerni sluga”, izjavio je Aleister Crowley.

Ono što je također manje poznato je Crowleyev veliki utjecaj na glazbu. Naime, ono što nas je šokiralo je uska povezanost s pjevačem Led Zeppelina, Robertom Plantom. Jedna od najpoznatijih pjesama Zeppelina, ‘Stairway to heaven’, svjetski hit poznat vjerojatno svakom ljubitelju rock scene, sadrži tekst koji je napisao upravo Aleister Crowley! Te tvrdnje možete provjeriti i putem Wikipedije. Već spomenuta fraza ‘Do what you will’, u prijevodu ‘Čini što te volja’ izraz je identičan spomenutom načelu filozofije Aleistera Crowleya i Theleme religije. Naime, pjesma ‘Stairway to Heaven’ nosi referencu ‘May Queen’, rukopis koji potpisuje Crowley. No, ukoliko vas to nije šokiralo sigurni smo kako će to učiniti sljedeći VIDEO prilog.

James Patrick ‘Jimmy’ Page, gitarist rock benda Led Zeppelina, bio je student Crowleyeve Crne magije. Jednom prilikom Zeppelini su otišli toliko daleko da su tražili od svojih fanova da prodaju dušu vragu.

Paul MyCartney, glazbena ikona dvadesetog stoljeća i član Beatlesa, obznanio je jednom prilikom da će na naslovnici albuma ‘Sgt. Pepper’s’ imati fotografije svih njihovih idola. Na toj se slici pojavljuje i Aleister Crowley. ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ je osmi album britanskog sastava The Beatles i smatra se jednim od najutjecajnijih albuma pop glazbe svih vremena prema američkom glazbenom časopisu ‘Rolling Stone’. Mnoštvo ljudi u to vrijeme nisu znali tko je Aleister Crowley. Malo tko zna još i danas. Istraživanja su nas tako dovela do popisa sljedećih bendova i pjevača koji su povezani sa Crowleyevim učenjem: Kiss, Doors, Rolling Stones, Black Sabbath, David Bowie, Iron Maiden, Marilyn Manson te mnogi drugi…

Aleister Crowley je bio taj koji je skovao termin ‘New Age’ u svojoj knjizi ‘Knjiga Zakona’. Poglavlje iz te knjige ‘Novi Aeon’ se toliko svidjelo američkom predsjedniku Franklinu D. Rooseveltu da je odlučio u novčanicu od jednog dolara postaviti ‘Oko koje sve vidi’, a koje je dizajnirao upravo Crowley. ‘Oko koje sve vidi’ je zapravo oko Horusa (demona) koje gleda s vrha piramide te predstavlja Velikog brata čime se označava dan kada će biti stvoren Novi svjetski poredak. Često možete u crkvama susresti se sa piramidom sunca i okom u sredini, ali neka vas to ne zbunjuje. Mnoge simbole su kroz povijest slobodni zidari preuzeli iz crkve, no to će biti tema za članak koji ćemo napisati uskoro.

Ostat će također zapamćen po izjavi: “Dajte mi djecu prije osme godine, jer poslije je kasno”.

Izvori: theconspiracyzone.podcastpeople.com, Wikipedia, novi-svjetski-poredak.com