AGRESIVAN NAPAD NA ŽRTVE IZ FLORIDE: Član uprave NRA Ted Nugent stradale naziva ‘lažljivcima ispranog mozga’

24
pogledi

Nakon jedne od najvećih tragedija američke povijesti, devastirajućeg napada koji je u Floridi odnio sedamnaest života, slijedi novi napad retorikom agresije: član uprave NRA, Ted Nugent javno je u radijskoj emisiji kritizirao i degradirao stradale iz Marjory Stoneman Douglas.

Najprije Florida, a zatim Amerika; učenici su se u panici solidarizirali i ujedinili,  zahtjevaju revidiranje zakona o nabavi oružja i strožu regulaciju nadzora. Povijesni prosvjed ‘March For Our Lives’,  kampanja koja je digla Ameriku na noge tijekom posljednjih tjedan dana, odgovor je unificiranih obitelji i građana na eskpanziju i visoku stopu terora prouzročenih labavim i prastarim zakonima. Skup protiv oružja i borba za građanska prava našla se na meti člana uprave NRA (National Rifle Association) Ted Nugenta, koji je žrtve masakra iskritizirao, nazvao devijantnima i okarakterizirao kao  „lažljivce ispranog mozga“. Ovo nije prvi put da poznati roker i radikalni konzervativac izlazi u javnost s krajnje kontroverznim stavovima. Međutim, komentari s intervjua na „The Joe Pags Show“ izazvali su žestoku reakciju na društvenim medijima.

ORUŽANI NAPAD U FLORIDI: Sedamnaestero ljudi brutalno usmrćeno u oružanom pohodu na lokalnu srednju školu

Sve što je sad potrebno je ne samo da sažaljevate lažljivce, već morate ići protiv njih i moliti Boga da je laži moguće uništiti i da će lažljivci biti ušutkani tako da je moguće poduzeti realne mjere kako bi se zaista spasili životi djece“, rekao je Nugent o žrtvama tragedije, dodajući: „Ta jadna djeca, bojim se i boli me ovo reći, ali dokazi su neoborivi, ona nemaju dušu“.

Nugentovi komentari rezultat su  debate o zakonu o nacionalnom oružju koja se nedavno ponovno rasplamsala nakon masakra u Parklandu, u osvrtu na koje autoritaran konzervativist izravno degradira preživjele, medijsku kulturu i kompletnu akademsku zajednicu koja je, tvrdi, odgovorna za generiranje laži i narušavanje „bogomdanog“ prava amerikanaca.

Zaglupljivanje Amerike manifestirano je u kulturi depriviranja naših akademija koje su naučile tu djecu laži, medija koji su podbadali i ohrabrivali i opskrbili tu djecu lažima. Zaista mi ih je žao jer to nije samo ignorantno i opasno glupo, već bezdušno“, tvrdi Nugent.

Razina ignorantnosti nadmašila je glupost. Ponovno, National Rifle Association je gomila američkih obitelji koji imaju pravo glasa da se zauzmu za naše bogomdano, konstitucionalno zajamčeno pravo da držimo i nosimo oružje“, kaže Nugent.

Još jedan udar na već potresene žrtve uzrokovao je zazor i bijes na društvenim mrežama. Nugent još nije ponudio ispriku, usprkos svojim tvrdnjama iz prošlosti da bez obzira na neprijateljstvo i neslaganja mora postojati civilan razgovor i svojevrsna tolerancija. Međutim, čini se da su riječi samo riječi, ne očekujemo više pozitivno iznenađenje kontroverznog Trumpovog pristaše.

Da je samo vidio suze. Da je samo morao gledati u oči u koje sam ja gledala. Da je samo vidio što nam je ovo svima učinilo. I evo NRA, koja dobiva više donacija iz straha nego ikad. Govorimo o ‘bezdušnom’. Bolje bi mu bilo da se ispriča. Ozbiljno“, objavila je na Twitteru Cameron Kasky, jedna od preživjelih iz Marjory Douglas.

Kyra Parrow, također je reagirala na Nugenta, tvrdeći da se on ponaša kao nasilnik prema preživjelim učenicima.

Smješno je kako NRA tvrdi da oružje nije problem, zlostavljanje jest. A ipak se član odbora NRA ponaša doslovno kao petogodišnjak i nasilnik prema meni i svim drugim učenicima u Douglasu“, piše.

Nugent je determiniran u javnom smaknuću svih objektivnih diskusija o opasnosti nošenja i držanja oružja, posebno kada je riječ o maloljetnicima. Dok su u odgovoru na nasilje velike kompanije i proizvođači oružja rezignirano povukli granicu u potporu žrtvama i jasno dali do znanja ‘sad je dosta’, pobornici reakcionarnih stavova će zbog vlastitih interesa i afiniteta nastaviti voditi svoju kampanju protiv agresije i to upravo pomoću djetinjih omalovažavajućih epiteta o ‘djetinjastim’, ‘lažljivim’ i ‘bezdušnim’ žrtvama.