23/10/2017
HomeVIJESTIHrvatskaVelika humanitarna akcija za Emu i Mateja

Velika humanitarna akcija za Emu i Mateja

Dvojica Ogulinaca, profesor Ivan Puškarić i Željko Magdić, spremaju se na veliki biciklistički pothvat u srpnju – humanitarnu vožnju biciklima sve do Albanije i natrag, a sve zbog plemenite ideje pomaganja dvoje teško bolesne djece iz Ogulina – Emi i Mateju.

Početak njihove biciklističke humanitarne avanture planiran je 13. srpnja 2017. godine u 9 sati s Trga hrvatskih rodoljuba kada bi se, simbolično, uručila dva bicikla – jedan djetetu iz Prve osnovne škole, a drugi djetetu iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.

Ideja humanitarne biciklijade do Albanije i natrag došla je od ove dvojice zaljubljenika u biciklizam, a zamišljena je na način da se za vrijeme njihove vožnje do Albanije i natrag prikupljaju financijska sredstva koja će se nakon njihova povratka donirati za liječenje djevojčice Eme i dječaka Mateja.

Humanitarna Udruga Oda prijateljstvu otvorila je poseban podračun u Erste banci na koji svi koji žele podržati ovu humanitarnu inicijativu i veliku žrtvu dvojice hrabrih Ogulinaca mogu uplatiti svoje donacije za Emu i Mateja do 31. srpnja 2017. godine. Nakon završetka akcije sredstva će biti prebačena na žiro-račune roditelja Eme i Mateja, a račun se tada zatvara. Prikupljeni iznos i zahvale uplatiteljima bit će objavljeni po završetku akcije u medijima. Donacije možete uplatiti na račun u Erste banci: IBAN: HR0724020061500056208

Ruta vožnje biciklom je “Ogulin-Gospić-Knin-Sinj-Imotski-Mostar-Metković-Neum-Dubrovnik-Tivat-Budva-Ulcinj-Skadar-Podgorica-Nikšić-Sarajevo-Travnik-Banja_Luka-Prijedor-Bihać-Ogulin”, u ukupnoj dužini oko 1600 km.

Humanitarnu biciklijadu do Albanije i natrag podržavaju, osim Udruge Oda prijateljstvu, Grad Ogulin, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, Turistička zajednica Grada Ogulina, Župa svetog Križa u Ogulinu, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama, mnoga poduzeća, obrti i pojedinci. Medijski će ovu humanitarnu biciklijadu pratiti Radio Ogulin, Og portal, Grad Ogulin, a svakodnevne informacije moći će se naći i na Facebook profilima dvojice biciklista. Važno je napomenuti kako dvojica biciklista sami snose troškove ovoga putovanja te da jedina njihova želja je pomaganje Emi i Mateju.

Molimo vas da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključite u ovu plemenitu i neobičnu akciju pomaganja Emi i Mateju i da svojim donacijama na navedeni račun podržite naše bicikliste i njihovu žrtvu s idejom pomaganja. Vjerujemo kako ćemo i ovaj put pokazati veliko srce i pomoći!

Budite dio ove humanitarne akcije!

Fotografija: Preslika/Youtube (Ogulin)

BAT u novom zamahu:
Digitalnom transform

morin.vedran@gmail.com

Opće-informativni portal neovisnoga novinarstva

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.