20/10/2017
Home1Predstavljen Program dočeka Nove godine u Zagrebu

Predstavljen Program dočeka Nove godine u Zagrebu

Mnogobrojni Zagrepčani i gosti grada Zagreba zasigurno će se odlučiti za doček Nove, 2017. godine, na Trgu bana Josipa Jelačića uz tradicionalan, veličanstven vatromet i dobru glazbu.

U raznolikom glazbenom programu nastupit će kultni rock sastav ‘Psihomodo pop’, tamburaški sastav ‘Najbolji hrvatski tamburaši’, te poznati glazbenici Vanna i Jacques Houdek koji će u ponoć u duetu izvesti glazbeni hit ‘Tek je 12 sati’. Zagrepčanima i gostima Zagreba tradicionalno točno u ponoć Novu godinu čestitati će zagrebački gradonačelnik. Milan Bandić.

Na predstavljanju programa dočeka Nove godine, Ivana Vrdoljak Vanna je izrazila zadovoljstvo što će Zagrepčani u 2017. godinu ući s pjesmom ‘Tek je 12 sati’, a koju znaju sve generacije.

“Drago mi je da nakon drugih gradskih trgova nastupam i na Trgu grada u kojem živim. Čast mi je otpjevati poznati hit u mom gradu, u originalnoj izvedbi”, rekla je Vanna. Svjesna je kako je povečan u Zagrebu stupanj sigurnosti zbog terorističkih napada u Ankari i Berlinu. No, kako je rekla, ne osjeća strah, jer vjeruje da živi u sigurnom gradu.

Strah od terorizma ne osjeća niti pjevač sastava Psihomodo popa, Davor Gobac.

“Drago mi je da ćemo svirati rock and roll za kraj 2016. i početak 2017. Tako treba biti, jer drugih ‘muzika’ je i previše“, rekao je Gobac, te je dodao kako njegov sastav postoji već 33 godine i nisu imali prekid u nastupima niti u tijeku Domovinskog rata. Vjeruje kako će sastav još dugo nastupati jer, kako se našalio, zdravlje članove sastava još dobro služi.

“Drago mi je što sam dobio priliku nastupiti u Zagrebu, nakon dugo godina da se čuje i tamburica na glavnom zagrebačkom trgu u Silvestarskoj noći. Dat ćemo sve od sebe da opravdamo svojim nastupom ukazano povjerenje i uvjeren sam kako će publika biti zadovoljna našim nastupom“, rekao je Stanko Šarić iz sastava Najbolji hrvatski tamburaši.

Na upit novinara o sigurnosti u Zagrebu, s obzirom na terorističke napade,  gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, odgovorio je kako je uvjeren da će se dugo sigurnost u Zagrebu pisati velikim slovom.

“Najveći moj projekt kao gradonačelnika koji sam napravio zajedno sa Zagrepčanima je multietičan, multikonfesionalan i multikulturalan grad Zagreb. To je istina. Najmultikulturalniji, najmultikonfesionalniji i najmultietičniji grad od svih europskih metropola je Zagreb. To je najveći kredit, najveće jamstvo i najbolja preventiva“, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Dodao je kako će azilanti koji su smješteni u zagrebačkom samačkom hotelu pohađati tečajeve hrvatskoga jezika u Pučkom otvorenom učilištu, kako bi se socijalizirali i integrirali u hrvatsko društvo.

“Bitno je da te ljude inkorporiramo u ‘tkivo’ Zagreba i da čuvaju ovaj grad kao i mi. Bitno je da ljudi bez obzira kako se zovu i bez obzira na boju kože budu suodgovorni za ljepotu i sigurnost Zagreba. To je najbolja preventiva protiv svih zla“, poručio je gradonačelnik Bandić.

Program

20:30 – 20:55 DJ glazba
20:55 – 21:00 Bobi & Rudi – Vid Balog i Davor Dretar Drele
21:00 – 21:55 Najbolji hrvatski tamburaši
21:55 – 22:00 Bobi & Rudi
22:00 – 23:00 Jacques Houdek i prateći sastav
23:00 – 23:10 DJ glazba + Bobi & Rudi
23:10 – 23:50 Vanna i prateći sastav
23:50 – 00:00 Vanna i Jacques Houdek ‘Tek je 12 sati’
00:00 – 00:05 Bobi & Rudi, odbrojavanje, čestitka gradonačelnika, zdravica, vatromet
00:05 – 00:15 Vanna i prateći sastav
00:15 – 00:20 DJ glazba + Bobi & Rudi
00:20 – 01:30 Psihomodo pop
01:30 – 02:00 DJ glazba

Ivana Vranješ

Foto: zagreb.hr

Tradicionalna 'Fiši
Badnjak, Badnji dan

morin.vedran@gmail.com

Opće-informativni portal neovisnoga novinarstva

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.