20/10/2017
Home1Predsjednici uručena nagrada krovne europske organizacije poslovnih anđela

Predsjednici uručena nagrada krovne europske organizacije poslovnih anđela

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, primila je prestižnu nagradu ‘Visionary Leadership Award 2016’, krovne europske organizacije poslovnih anđela – EBAN.

Ovo prestižno priznanje Predsjednici je uručio nedavno izabrani predsjednik Centralno-istočne europske zone EBAN-a i predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE, Davorin Štetner. Uručujući nagradu naglasio je kako je “Predsjednica prva osoba iz hrvatske visoke politike koja je prepoznala važnost poslovnih anđela i startupa uključivši ih u rad svog Vijeća za gospodarska pitanja”.

Ujedno je to bila prilika da se napravi osvrt na iznimno uspješnu međunarodnu konferenciju EBAN Winter University 2016., koja je pred velikim brojem stranih i domaćih uglednika te uz pokroviteljstvo i aktivno sudjelovanje predsjednice Grabar-Kitarović održana u Zagrebu.

EBAN okuplja više od 150 organizacija iz više od 50 zemalja širom svijeta vezanih uz investiranje u startupe, a poslovni anđeli bitna su karika u razvoju startup tvrtki jer uz novac daju svoje znanje te mrežu kontakata za ubrzani razvoj tvrtki. Na susretu je naglašen i zajednički stav da je za startup tvrtke, ali i za sve male i srednje poduzetnike nužno osigurati pojednostavljenje pravila poslovanja uz smanjenje administrativno – birokratske presije koja uz visoku cijenu rada te često mijenjanje zakona najviše šteti Hrvatskoj kao poželjnoj destinaciji za biznis.

Foto: predsjednica.hr

Nizozemska rekla ne
Djeca iz SOS Dječje

morin.vedran@gmail.com

Opće-informativni portal neovisnoga novinarstva

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.