20/10/2017
Home1Obitelj tapira u zagrebačkom ZOO-u dobila novog člana – građani imaju priliku odabrati ime

Obitelj tapira u zagrebačkom ZOO-u dobila novog člana – građani imaju priliku odabrati ime

Glavna zvijezda u vanjskoj nastambi južnoameričkih nizinskih tapira u Zoološkom je vrtu grada Zagreba majušna ženka rođena prije tri tjedna.

Beba tapira 2 (1)

Simpatičnu tapiricu na svijet je donijela sedmogodišnja Adina. Nakon godinu dana iščekivanja koliko traje trudnoća u tapira, prinovi se razveselio i otac Robi. Taj muževni trinaestogodišnjak pažljivo nadzire što se događa u blizini njegove ljubimice.

Beba tapira u Maksimiru odlično napreduje. Iako prvih osam mjeseci siše mlijeko, može je se vidjeti kako pokušava uhvatiti lišće brsta. Time oponaša svoju mamu.

Beba tapira 2 (2)

Mnoge djelatnike Vrta oduševila je svojim izgledom. Tijelo joj krase točke i pruge. Naime, ti u modi jako popularni uzorci malim tapirima omogućuju da se bolje uklope u vegetaciju prašume. Stapajući se sa svjetlom i sjenama u prirodi bolje se štite od grabežljivca. Šarmantne uzorke mala će tapirica izgubiti nakon 1. rođendana.

Sada joj se traži ime. Građani imena mogu predlagati do četvrtka, 20. travnja, putem Facebook stranice Vrta. Ocjenjivački sud Vrta izabrat će najbolje i nagraditi predlagatelja.

Krešimira Rendulić; Prorsus komunikacije

POST TAGS:
FOLLOW US ON:
Isplata drugog dijel
OTVORENA SCENA KNAP-

morin.vedran@gmail.com

Opće-informativni portal neovisnoga novinarstva

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.