20/10/2017
Home1Filmovi ‘Goran’ i ‘Ne gledaj mi u pijat’ nagrađeni na PriFestu

Filmovi ‘Goran’ i ‘Ne gledaj mi u pijat’ nagrađeni na PriFestu

Međunarodni filmski festival u Prištini – ‘PriFest’, održavao se od 13. do 20. srpnja. U programu su prikazana ukupno tri hrvatska filma, a Nevio Marasović i Hana Jušić su višestruko nagrađeni za svoja ostvarenja.

Dugometražni igrani filmovi ‘Goran’ i ‘Ne gledaj mi u pijat’ prikazani su u kategoriji Med i krv, natjecateljskom programu balkanskih filmova. Neviju Marasoviću dodijeljeno je posebno priznanje, a Goran je proglašen najboljim balkanskim filmom.

Mia Petričević, koja tumači ulogu Marijane u filmu Ne gledaj mi u pijat, osvojila je svoju treću po redu nagradu za najbolju glumicu. Redateljica Hana Jušić proglašena je najboljom balkanskom redateljicom.

U žiriju su bili rumunjsko-mađarski glumac Levente Molnar, kosovski glumac Ilir Tafa i britanski producent Harvey Ascott.

Na festivalu se prikazivao i program filmova koji su osvojili nagradu Međunarodnog udruženja filmskih kritičara (FIPRESCI) u sklopu kojeg je prikazana manjinska hrvatska koprodukcija, dugometražni igrani film Kuća drugih gruzijske redateljice Rusudan Glurjidze. Film je FIPRESCI nagradu osvojio 2016. godine na Panorami europskog filma u Ateni. Kuća drugih nastala je u koprodukciji Gruzije, Rusije, Španjolske i Hrvatske. Hrvatski koproducent je Dario Domitrović iz Embrio Productiona.

Međunarodni filmski festival u Prištini PriFest osnovan je 2008. godine i najvažniji je filmski događaj na Kosovu. Potpuni popis nagrađenih filmova na festivalu možete pogledati na ovoj poveznici.

Izvor: HAVC

FOLLOW US ON:
Bolje plaćeni posao
BOL Graffiti i stree

morin.vedran@gmail.com

Opće-informativni portal neovisnoga novinarstva

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.