26/06/2017
Home1Andrej Plenković objavio imena ministra

Andrej Plenković objavio imena ministra

Andrej Plenković: Nebitno je tko će dignuti  ruku u Saboru, važno je da imamo većinu za  izbor novih ministara

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković  u četvrtak  nakon Predsjedništva stranke  objavio je   imena novih ministara  koji će biti predstavljeni na  relevantnim saborskim Odborima, a nakon toga  trebaju dobiti povjerenje saborskih zastupnika.

Za  potpredsjednika  Vlade  i ministra graditeljstva i prostornog uređenja bit će predstavljen  predrag Štromar iz HNS-a , za ministricu znanosti i obrazovanja  Blaženka Divjak iz HNS-a , Davor Božinović za ministra unutarnjih poslova, Dražen Bošnjaković za ministra pravosuđa, Tomislav Čorić za ministra zaštite okoliša i energetike, Marko Pavić za ministra rada i  mirovinskog sustava, Lovro Kuščević za ministra uprave.

„ Nebitno  je tko će dignuti ruku, važno je da imamo većinu  za izbor novih  ministara, da okončamo proces  kako sam najavio da na  prvoj sjednici Sabora nakon drugog kruga lokalnih izbora predstavimo ministre i da se Hrvatska okrene onome što je bitno, a to je gospodarski rast i razvoj“, rekao je Plenković. Spomenuo je odluku o kreditiranju Agrokora, čime se dugoročno  rješava niz pitanja funkcioniranja i stabilnosti  kompanije, novi Zakon o domovinskoj  sigurnosti i  Zakon o nacionalnoj sigurnosti.

„Odgovornost HDZ-a kao najveće  i najsnažnije stranke je održati političku stabilnost, funkcioniranje institucija, okrenuti se boljitku svih naših ljudi, provoditi  program Vlade. Ispružena ruka koju smo dali nizu parlamentarnih stranaka da se uključe u taj proces je tu.Smatram da nakon jednih i drugih parlamentarnih izbora, nakon dva kruga lokalnih izbora sada je vrijeme da se okrenemo  poslu te da institucije i političke  stranke rade za ono što postoje“, ustvrdio je Plenković.

Na upit novinara  Plenković je  komentirao i  smjenu  ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića.  Kazao je da  se ne radi o nikakvom uvjetu HNS-a.

„ Zahvalio sam  mu na suradnji, cijenim njegov doprinos, izuzetno se trudio. Sve što je napravio,  napravio je u najboljoj vjeri u skladu s programom Vlade“, izjavio je Plenković.

Upitan  čime garantira  građanima da će Vlada HNS-a i HDZ-a biti stabilnija od one HDZ-a  i Mosta Plenković je odgovorio  ozbiljnim  radom, pozitivnim trendovima , načinom na koji se pristupa rješavanju problema, odgovornošću, dogovorom i povjerenjem koji je postignut.

Ivana Vranješ

FOLLOW US ON:
DVOSTRUKO SLAVLJE U
MASTODON & KVELERTAK

morin.vedran@gmail.com

Opće-informativni portal neovisnoga novinarstva

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.