23/10/2017
Home1Andrej Plenković: Članovi Predsjedništva HDZ-a dali stopostotnu podršku koaliciji s HNS-om

Andrej Plenković: Članovi Predsjedništva HDZ-a dali stopostotnu podršku koaliciji s HNS-om

U središnjic i  HDZ-a u  utorak održana je  sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke  kojoj su nazočili svi ministri u  Vladi. Na sjednici su se analizirali rezultati lokalnih izbora.

„Glavna poruka na sjednici je bila zadovoljstvo lokalnim izborima, analiza rezultata  na razini županija , gradova i općina. Ukupno  gledajući dvije su  ključne utakmice koje smo pobijedili, koje su se otvorile na ovim izborima, Osiječko –slavonska županija i grad Split“,  izja<vio je novinarima  predsjednik HDZa- Andrej Plenković. Naglasio je kako će se na  na aktualnom satu prijepodne  nastaviti razgovor s drugim parlamentarnim strankama u cilju formiranja  parlamentarne većine. Poručio je da je HDZ spreman i za nove parlamentarne izbore.

Plenković je izvijestio novinare  da je dobio  stopostotnu podršku  svih članova Predsjedništva HDZ-a za  koaliciju s HNS-om.

Upitan da li će HNS-u ponuditi ministarska mjesta Plenković je odgovorio  da svako sudjelovanje u vlasti podrazumijeva i participaciju na ministarskoj razini. No, nije  precizirao koja bi ministarstva dobio HNS već je rekao da se čekaju  rezultati sjednice HNS-a.

Na upit novinara da li će raspisati  izbore ako do  petka se ne budu znala imena novih ministara  za četiri ministarstva Plenković je  rekao da izbore raspisuje predsjednica Republike prema Ustavu.

„ Radimo  prvo na ovim koracima koje sam rekao , kad dođe vrijeme o tome ćemo razgovarati“, poručio je Plenković.

Ivana Vranješ

FOLLOW US ON:
Solidarna ekološka
Predsjednica Republi

morin.vedran@gmail.com

Opće-informativni portal neovisnoga novinarstva

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.